Klik hier voor het Product filter

close
0
Onbeperkt

Infrarood heater

Infrarood verwarming ofwel de infrarood heaters zijn verkrijbaar in verschillende maatvoeringen, wattages en toepassingsmogelijkheden. Zo biedt AAA-ECO B.V. u heaters aan die voor binnen ofwel binnen- en buitengebruik beschikbaar zijn in de vermogensrange van 1300 tot 2600 Watt. Wanneer u opzoek bent naar duurzame oplossingen voor industriële toepassingen kunt u gerust contact met ons opnemen.

   2 / 2  Bezig met laden...

AAA-ECO Infraroodheater+ 1950W

(0)

545,00 *

Prijs, per stuk

remove add
Bestellen

652,00 *

Prijs, per stuk

remove add
Bestellen

604,00 *

Prijs, per stuk

remove add
Bestellen
  1  2   

Verschillende soorten infrarood heaters

Er zijn wat betreft een infrarood heater 2 hoofdgroepen die onderscheid maken. Je hebt infrarood heaters met zichtbaar licht en zonder zichtbaar licht. Doordat de gebruikte verwarmingsbronnen verschillende eigenschappen hebben, zal ook de toepassing bij bepaalde situaties anders zijn. Binnen de 2 hoofdgroepen zijn er onderling ook nog eigenschappen die van elkaar onderscheiden. Je hebt verschillende soorten verwarmingselementen, Low-Glare en Ultra-Low-Glare lampen. Ook heb je nog No-Glare lampen (zonder licht)

No-Glare lampen (zonder licht)

Voorzien van keramische verwarmingselementen (dus geen lampen) geven deze infrarood terrasverwarmers totaal geen licht. Wel is er in het donker te zien dat de keramische elementen een beetje gaan gloeien, maar licht kan het niet worden genoemd. Het keramische element kan een temperatuur van wel 600 graden Celsius bereiken. Hiermee is een goede warmte uitstraling voelbaar tot wel 5 meter afstand.

Low-Glare lamp (korte golf)

De Low-Glare lampen brengen verschillende voordelen met zich mee. Deze infrarood heaters hebben een korte golf wat betekent dat die niet de ruimte verwarmt maar de voorwerpen. U zal gelijk de warmte voelen van de heater als u deze aanzet. De heater straalt een geringe lichtopbrengst uit, maar wel maximale warmte uitstraling. Ook zal de warmte nauwelijks verwaaien met de Low-Glare  lamp, want wind heeft weinig invloed op de warmte-intensiteit van de terrasverwarmer.

Ultra-Low-Glare lamp

De Ultra-Low-Glare heeft in korte golf wat betekent dat die niet de ruimte verwarmt maar de voorwerpen in de ruimte. De Ultra-Low-Glare lampen hebben een 90% lichtreductie. Wat inhoud dat deze genoeg zal uitstralen. Ook geven deze lampen een fijne warmte af, waardoor buiten zitten geen probleem wordt.

Voordelen van een infrarood heater

Als de lente en de zomer er weer aan komen, dan wilt u zo lang mogelijk gebruik maken van het lekkere weer en op uw terras zitten. Geniet langer van de mooie zomer avonden en maak gebruik van onze efficiënte terrasverwarmer, die kunnen dan natuurlijk niet ontbreken. Zo’n terrasverwarmer op uw terras brengt meerdere voordelen met zich mee namelijk:

•    Een terrasverwarmer zorgt op voor meer comfort, waardoor je ’s avonds een stuk langer in de tuin kan zitten. Zo kunt u ook met lagere temperaturen wat langer genieten van de buitenlucht.
•    Een terrasverwarmer zorgt ook voor meer sfeer in uw tuin, onze stijlvolle infrarood heaters geven een mooie gloed af. Deze heaters zullen niet misstaan in uw interieur.
•    Wat ook een voordeel is van een terrasverwarmer is dat u zuiniger kunt verwarmen. Met een elektrische heater kunt u nog efficiënter verwarmen. Zo betaald u niet veel aan elektriciteit. `

Optimaal gebruik maken van de heater

Maak optimaal gebruik van uw heater en zorg voor een goede ophanghoogte.
U wilt natuurlijk niet dat als u de heater al hebt opgehangen dat u geen warmte voelt. Daarvoor worden over het algemeen de volgende regels gehanteerd:

•    Infrarood heater met 1300 tot 1500 Watt: ophangen op zo’n 2,10 meter van de vloer.
•    Infrarood heater met ± 2000 Watt: ophangen op zo’n 2,50 meter van de vloer.
•    Infrarood heater met ± 3000 Watt: ophangen op zo’n 2,70 tot 3 meter van de vloer.

Kosten voor een infrarood heater?

Hoeveel verbruikt een infrarood heater nog precies aan stroom? Dat hangt natuurlijk af van het energielabel van het apparaat. Iedere heater verbruikt een bepaald aantal Watt per uur. Stel dat uw heater 1 kWh per uur verbruikt en de lamp staat 's avonds vijf uur aan, dan wordt de rekensom als volgt:
5 x 0,22 cent = 1,1 euro.
Het kost dan dus €1,10 euro om de verwarmer 5 uur aan te zetten.

Welke heater ben ik nodig?

U vraagt zich af welke heater u nodig bent voor op de plek waar u het wilt gebruiken. Bent u opzoek naar een infrarood heater voor onder een terrasoverkapping die grotendeels kan worden afgesloten? Dan kunt u het beste kiezen voor een infrarood heater zonder licht (no-glare). Deze geeft iets minder directe warmte. Heeft u een terras of een overkapping die niet afgesloten kan worden dan kunt u beter kiezen voor de Low-Glare of Ultra-Low-Glare infrarood heater.

Wist u ook dat wij een Designheater in ons assortiment hebben? Deze oplossing door middel van infraroodverwarming is uitermate geschikt voor bijvoorbeeld recepties of een lounge. U verwarmd de ruimte op een nuttige wijze (plaatselijke verwarming, daar waar u wilt dat er warmte is) terwijl de heater ook een sieraad is in de ruimte.

 


Laatst bekeken producten

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
Sitemap